Line C(V)

Baggrund

Line Carlsen

Line Carlsen

Jeg er en årgang 1959 og fra 1976 til 1979 gik jeg på Skolen For Brugskunst i København på linjen ‘Keramisk formgivning og glas.

Flyttede derefter til Vestfyn og arbejdede som pædagogmedhjælper i børnehave og fritidshjem, hvor mine talenter indenfor billedkunst kom til stor gavn. Rykkede siden teltpælene op af den vestfynske muld og plantede dem i 1981 i Lundeborg, hvor de siden er blevet. Her åbnede jeg mit eget lille keramik-værksted i Lundeborg, og tog en HF i Svendborg.

Sideløbende med en støt strøm af produktion af billeder, skulptur og keramik har jeg desuden arbejdet med psykisk og fysisk handicappede børn og unge fra1984-1988.

I 1990 blev jeg ansat som praktisk hjælp på Svendborg Kunstskole, og i 1993-94 var jeg ansat som projektmager i Gudme kommune og lavede en større springvandsskulptur.

Undervisning og skoleprojekter

Jeg tog en folkeskolelæreuddannelse med hovedfag i billedkunst og sløjd, mens jeg arbejdede videre på kunsten hjemme i værkstedet. Fra 1996 – og stadig den dag i dag – har jeg så kørt et billedkunstværksted på Idrætskolerne i Oure, hvor eleverne har værkstedet som fast aftentilbud og billedkunst som valgfag.

Gennem årene er det også blevet til en del illustrationsopgaver, dekorationsopgaver, undervisning i keramik på aftenskole, børnebilledskole, undervist i maskefremstilling, et dramainstruktørkursus, og en del lokale kunstudstillinger. Jeg har desuden været kunstnerisk konsulent i forbindelse med projekter på Hesselager skole, Oure friskole, Skt. Michael skole, Gudbjerg skole, Toftegårdsskolen i Fåborg og daginstitutioner i Gudme og Oure.

Kostumer og rekvisitter til scenekunst og film

Det er også blevet til en del rekvisitopgaver i forbindelse med filmproduktionerne ”Snøvsen”, ”Pelle erobreren”, ”De grønne slagtere”, ”Springet”, ”De fortabte sjæles ø”, ”I wonder who´s kissing her now?”. Foruden eksempelvis en hest i naturlig størrelse i forbindelse med en større udstilling på Nationalmuseet.

På Oure-skolerne har jeg de senere år også stået for produktion af kostumer til skolens mange dansere og dramaelever, når de har optrådt med større forestillinger, som f.eks. balletforestillinger i Tivoli. Har dertil gennem fire år stået for kostumer og scenografi på et teaterprojekt i Odense.

Udstillinger og omtale

PaaFRB

Med skulpturer og yngste datter til udstilling i Brøndsalen i Frederiksberg Have

Indenfor det sidste år har jeg udstillet på Fyns Amts Avis, SAK i Svendborg, Bryggergaarden i Fåborg, Filosoffen i Odense, Fåborg Kunstforening på Konservesgåden, Sydfynske Kunstneres årlige fællesudstilling på Vester Skerninge Skole, Brøndsalen på Frederiksberg i København, til Åbne Døre hos Iben Jensen på Langeland og i Pakhuset på Lundeborg havn.

I 2010 blev jeg nr. 3 i Årets Kunsttalent på MYartspace, og var nomineret i 2011. Også med i årets udgave af ”101 Kunstnere” 2011.

Mit skulpturelle og billedmæssige, udtryk står i dag så stærkt, at jeg vil satse mere på den del af arbejdslivet. I september 2007 åbnede jeg derfor mit eget lille galleri i Lundeborg på Gl. Lundeborgvej nr. 8, hvor jeg har boet i 30 år med min mand og gennem tiden fire børn, hund, geder, høns, kaniner og katte. Da børn og de fleste dyr var rykket ud, blev der plads til galleriet i det stråtækte.

Kig endelig forbi – jeg har åbent i galleriet det meste af sommeren. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte mig, hvis vi skal aftale et fast tidspunkt for besøg i galleriet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s